Σχετικά με εμάς

Η Φιλοσοφία μας

Η παραδοσιακή συνταγή του κεμπάπ στο “Αιγυπτιακόν” παραμένει αναλλοίωτη μετά από σχεδόν 100 χρόνια λειτουργίας. Με τα καθαρότερα υλικά και την ανάλογη φροντίδα που χρειάζεται ένα κεμπάπ για να διατηρείται η υψηλή του ποιότητα.

Το γιαούρτι είναι γιαούρτι, η φέτα είναι φέτα, δεν είναι λευκό τυρί, το αγγούρι το κόβουμε στο χέρι. Η μελιτζανοσαλάτα φτιάχνεται από εμάς στο χέρι.
Στο κεμπάπ έχει σημασία να είναι καλό το κρέας και φυσικά οι αναλογίες και η παλιά καλή συνταγή του παππού. Φρυγανιά, αλάτι, κρεμμύδι, τίποτα άλλο δεν βάζουμε στον κιμά, ούτε καν πιπέρι.

Η Τοποθεσία μας

Τώρα το Αιγυπτιακόν μετακόμισε στην Άνοιξη για ένα καινούργιο γευστικό ταξίδι.

Η Ιστορία μας

Εκατό χρόνων ιστορία για ένα από τα πιο αυθεντικά κεμπαπτζίδικα της Αττικής. Οι μαρτυρίες λένε ότι από το «Αιγυπτιακόν Συστηματικόν Κεμπαπτζίδικον» πέρασε ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης και η Μαρίκα Νίνου. Η ιστορία, μάλιστα, λέει πως ο παππούς Ισαάκ ήταν εκείνος που έφερε το κεμπάπ στην Ελλάδα. Το μαγαζάκι στη Παναγή Τσαλδάρη στη Κοκκινιά πέρασε Κατοχή, αλλά και εποχές δόξας, με ατελείωτες ουρές, τις δεκαετίες του πενήντα και του εξήντα.

Γκαλέρι Φωτογραφιών

Γνωρίστε το νέο Αιγυπτιακόν στην Άνοιξη μέσα από Φωτογραφίες.